MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Nešić izrazio podršku Srbiji: Osuđujemo svaki oblik terorizma

U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povrijeđenim pripadnikom Žandarmerije, istakao je

Nenad Nešić. Avaz

D. R.

29.6.2024

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić oglasio se povodom napada na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu, koji je okarakteriziran kao teroristički.

Nešić je oštro osudio napad, a u ime Ministarstva i svoje ime, izrazio je duboku podršku Republici Srbiji.

- Ovaj gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih nas. Ministarstvo bezbjednosti BiH je uz svoje prijatelje u Srbiji i osuđujemo svaki oblik terorizma. Sigurnost i stabilnost naše regije od ključne su važnosti - naveo je Nešić i dodao da će nastaviti blisku saradnju sa srbijanskim vlastima kako bi se zajedno suprotstavili prijetnjama.

On je u saopćenju naveo da je najveći "bezbjednosni rizik u našoj regiji religijski ekstremizam, koji, u kombinaciji sa ilegalnim migracijama, predstavlja stalni izazov za koji se nikad ne zna kada može eskalirati".

- Svjesni smo da moramo biti stalno na oprezu i preduzimati zajedničke mjere kako bismo zaštitili naše građane i očuvali mir. U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povrijeđenim pripadnikom Žandarmerije, njegovom porodicom, kao i sa cijelom Srbijom. Ostanimo ujedinjeni u borbi protiv terorizma i očuvanju stabilnosti u našim zemljama - poručio je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.