ZA OVO KRIVE TROJKU

SDA o povećanju cijene: Većinom će Bošnjaci plaćati skuplju struju

Raniji saziv FERK-a, u kojem HDZ nije imao kontrolu i u kojem nije bilo kadrova Trojke, odbio je ovaj nerazumni zahtjev

Bakir Izetbegović: Predsjednik SDA. Fena

E. Ć.

prije 2 dana

Iz Stranke demoktratske akcije (SDA) su se oglasili povodom odluke o poskupljenju električne energije za korisnike Elektroprivrede BiH.

SDA navodi kako je to "direktna posljedica podaničkog odnosa Trojke prema HDZ-u BiH i nesposobnosti koju kane kompenzirati novim udarom na džepove građana".

Puna kontrola

- Nakon što je Trojka HDZ-u isporučila punu kontrolu nad FERK-om, novi saziv te institucije odobrio je raniji zahtjev uprave Elektroprivrede BiH da svoje višemilionske gubitke u poslovanju nadoknadi povećanjem cijena električne energije domaćinstvima i privredi. 

Raniji saziv FERK-a, u kojem HDZ nije imao kontrolu i u kojem nije bilo kadrova Trojke, odbio je ovaj nerazumni zahtjev - navode iz SDA.

Iz ove stranke ističu kako je indikativno da će cijene biti povećane samo korisnicima Elektroprivrede BiH, a ne i korisnicima Elektroprivrede HZHB.

Nužne ostavke

- To u praksi znači da će većinom Bošnjaci plaćati skuplju struju, ali i finansirati javne RTV servise s obzirom da korisnici Elektroprivrede HZHB nemaju tu obavezu. 

S obzirom na najave uprave Elektroprivrede BiH da su izvjesna i dalja poskupljenja, jasno je da kadrovi Trojke nemaju znanje, sposobnost niti volju da upravljaju sistemom i rade u interesu građana, te da su nužne ostavke uprave ovog javnog preduzeća i svih ostalih koji snose odgovornost za katastrofalne rezultate poslovanja i stalno dodatno finansijsko opterećivanje građana - poručili su iz SDA.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.