GRAD NAPRAVIO PROBLEME

Nakon nevremena u Doboj Istoku proglašeno stanje prirodne nesreće: Oštećeno 12 solarnih elektrana, štete na stotine hiljada maraka

Grad veličine šake razbijao crijep na zgradama, kućama, fabrikama, školama

Grad napravio veliku štetu. H. Čalić

H. Čalić

23.6.2024

Veliko nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i gradom veličine jabuke i šake, koje je u subotu oko 17 sati zahvatilo dijelove općine Doboj Istok, posebno naselja Klokotnica i Brijesnica, pričinilo je ogromne štete. Iste večeri je održana sjednica općinskog štaba CZ i donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće.

- Nevrijeme je na našoj općini pričinilo ogromne štete. Led veličine jabuke je na mnogim kućama, zgradama, Domu zdravlja, školama, fabrikama, razbijao crijep i sada je najpreče da se objekti prepokriju kako zbog najavljenih padavina voda ne bi prodrla u prostorije i nanijela još veću štetu. Sada nam je crijep najtraženija roba. Molimo građane da ne zloupotrebljavaju društvene mreže i da među stanovništvom ne šire paniku - izjavio je načelnik Doboj Istoka Kemal Bratić.

Bratić: Proglašeno stanje prirodne nesreće. H. Čalić

Nezapamćeno krupan grad, nošen vjetrom, oštetio je čak 12 solarnih elektrana kod Izeta Hodžića, Alena Karića, Sakiba Banjića, Semira Mešića, Jusufa Hodžića, Omera Kojića i drugih ljudi ove općine. Doktor elektrotehničkih nauka Univerziteta u Sarajevu Samir Avdaković, rođen u Doboj Istoku za „Dnevni avaz“ je izjavio da svaki oštećeni panel se mora zamijeniti, pa je izvjesno da se štete na elektranama procjenjuju na stotine hiljada maraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.