OBJAVLJUJEMO

Ovo su imena uhapšenih: Ko je kriv zbog eksplozije plina u kojoj je poginuo mladić u Binježevu!?

Sumnjiče se da su postupali protivno propisima prilikom izvođenja radova pri izgradnji distributivnog gasovoda u ispred porodične kuće nastradalog

Nakon eksplozije u Binježevu. E. Trako

M. Aš.

20.6.2024

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su jučer nadzornog inžinjera za gasne instalacije u firmi "Arting BH" i rukovodioca gradilišta u KJKP Sarajevogas zbog sumnje na nepravilno izvođenje građevinskih radova koji su doveli do smrtonosne eksplozije u kojoj je početkom godine stradao mladić Mirza Delija.

Naime, početkom godine u Binježevu kod Sarajeva došlo je do eksplozije na gasnim instalacijama, prilikom čega je smrtno Delija, a tada su povrijeđeni i njegovi roditelji.

- Sumnjiče se da su postupali protivno propisima prilikom izvođenja radova pri izgradnji distributivnog gasovoda u naselju Miševići, tačnije, ispred porodične kuće u ulici Binježevo u kojoj je 15. januara ove godine došlo do požara i eksplozije kada je smrtno stradala jedna osoba, a druga zadobila teške tjelesne povrede opasne po života - rečeno je iz Tužilaštva.

"Avaz" saznaje da je uhapšen Jusuf Ibrulj,  nadzorni inžinjer za gasne instalacije u firmi "Arting BH" i Mehmed Jugović, rukovodioca gradilišta u KJKP Sarajevogas.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.