HAG

Kralj Nizozemske Vilem-Aleksander primio u audijenciju Bećirovića: Odnosi dviju zemalja veoma dobri

Bećirović je pozvao kralja Vilem-Aleksandera da posjeti Bosnu i Hercegovinu

Bećirović i Vilem-Aleksander. Predsjedništvo BiH

S. S.

4.6.2024

Kralj Nizozemske Vilem-Aleksander u audijenciju je primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, u okviru zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj. U kraljevskoj palati u Hagu Bećirović je dočekan uz najviše državne počasti, a kralj Villem-Aleksander mu je poželio srdačnu dobrodošlicu.

Bećirović i Vilem-Aleksander konstatirali su da ova posjeta predstavlja znak zajedničke volje i predanosti da se učvrste veoma dobri i prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

Također, Bećirović se zahvalio na cjelokupnoj dosadašnjoj podršci Kraljevine Nizozemske obnovi i razvoju Bosne i Hercegovine, a posebno na podršci EU i NATO putu Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je da Bosna i Hercegovina izuzetno cijeni principijelnu podršku Kraljevine Nizozemske nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Konstatirano je da su odnosi dviju zemalja veoma dobri, ali da postoji još dosta mogućnosti za intenziviranje saradnje.

Bećirović je pozvao kralja Vilem-Aleksandera da posjeti Bosnu i Hercegovinu i naglasio da bi svim građanima bila čast da nizozemskom kralju iskažu gostoprimstvo, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.