"SVOJIM PUTEM"

Radojičić: Izlazimo na izbore, kada stupi na snagu izborni zakon RS mi ćemo poštovati taj zakon

On je naveo da ga građani stalno zaustavljaju na ulici, naročito u Banjoj Luci, i traže nešto novo kako bi im se uslovi života poboljšali

Igor Radojičić. Fena

FENA

18.5.2024

Predsjednik nezavisnog pokreta “Svojim putem” Igor Radojičić predstavio je danas u Banjoj Luci svoj program i dva najbliža saradnika, te poručio da idu u pobjedničku kampanju.

On je na konferenciji za novinare rekao da se Pokret sprema za učešće na lokalnim izborima po postojećim pravilima, a to su pravila Centralne izborne komisije BiH koja je raspisala izbore.

- Kada stupi na snagu izborni zakon RS, mi ćemo poštovati taj zakon – poručio je Radojičić.

On je rekao da se ovaj pokret pojavio na političkoj sceni kao alternativa, naglašavajući da se politička scena u RS-u „pretvorila u rijaliti“, a da on sa saradnicima želi da ponudi sistematičan pristup i odgovore.

Dvije postojeće kutije

- Pripremamo se za lokalne izbore. Za sada, prijavit ćemo se za Banju Luku i Prijedor, a vrlo lako je moguće da u Banjoj Luci imamo kandidata za gradonačelnika. Naša istraživanja pokazuju da se ja lično i moji saradnici nalazimo rame uz rame ili znatno bolje od onih koji iskaču iz paštete i koji možda prave više štete za svoje opcije i generalno – istakao je Radojičić.

On je naveo da ga građani stalno zaustavljaju na ulici, naročito u Banjoj Luci, i traže nešto novo kako bi im se uslovi života poboljšali.

- Iznenađen sam stepenom podrške koja nam se pruža meni personalno, dakle nekome ko je više od tri godine odsutan, nisam dao nijedne izjave, nisam imao nikakve organizacije, političke infrastrukture – dodao je Radojičić.

On je rekao da je njegov pokret politička parija centra, jer okuplja ljude različitih uvjerenja, čak i anarhiste.

Radojičić je rekao da su se pojavili na političkoj sceni jer „ne vjeruju da sve treba biti smješteno u dvije postojeće kutije“.

Novi koncept

- Vlast na nivou RS u jednoj kutiji i opoziciju koja je često fregmentirana i posvađana, a pri čemu nije opozicija jer ne treba zaboraviti dva najveća grada u RS-u, u Banjoj Luci i Bijeljini vode PDP i SDS i raspoređuju oko 500 miliona KM društvenog novca, što nije malo. Svi nude slično loše modele – naveo je Radojičić.

Na konferenciji za novinare govorili su i dva potpredsjednika „Svojim putem“, Milan Grubor, doktor specijalista endokrinologije, iz Banje Luke, te Radenko Banović, magistar tehničkih nauka iz Prijedora.

Grubor je rekao da će, između ostalog, građanima biti ponuđen novi koncept, a to je zdrava ishrana, zdrav život, odnosno zdrav naroda.

Banović je rekao da su u ovu stranku doborodošli svi koji vrijedno rade i da je cilj da okupe nezavisne, slobodne ljude, ostvarene u svojim profesijama koji mogu da ponude kvalitetna rješenja za probleme u društvu.    

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.