BIVŠI MINISTAR

Ramić kritikovao Nikšićevu Vladu: Novalić je ostavio stabilna preduzeća, a ona su sad u problemima

Prvi put imamo budžetski deficit i već smo u situaciji da slušamo o problemima u radu Fonda solidarnosti FBiH, kaže Ramić

Printscreen

D. H.

27.4.2024

Stranka demokratske akcije je sa konferencije za medije održane danas u Sarajevu oštro kritizirala rad vlasti povodom godinu dana mandata aktuelnog saziva Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, te su im poslali određene poruke.

Ramić je iznio više primjedbi na rad Vlade FBiH s posebnim osvrtom na ekonomsku situaciju u FBiH, tvrdeći da je javna potrošnja povećana za 2,6 posto u odnosu na prošlu godinu, da je smanjen rejting vrijednosnih papira te da se zadužuje za pokriće budžetske potrošnje. Govoreći o zaduženjima, Ramić je naglasio da je ono veće za 840 miliona KM. Smatra da je indikativno to što entitetska vlada i Vlada Kantona Sarajevo projiciraju kreditna zaduženja na 2027. te da time žele da se buduće vlade bave zaduženjima.  

- Prvi put imamo budžetski deficit i već smo u situaciji da slušamo o problemima u radu Fonda solidarnosti FBiH. Uporedljivo je stanje s dvije vlade koje je vodio Fadil Novalić (SDA). Novalićeva vlada je ostavila stabilna preduzeća, a nakon godinu dana ta preduzeća su u problemima - konstatovao je.

Napomenuo je da je izgledno poskupljenje električne energije u FBiH te je najavio da će SDA pred Ustavnim Sudom Bosne i Hercegovine tražiti zaštitu državne imovine, kako od Vlade Republike Srpske, tako i od Vlade FBiH. Mišljenja je i da, kako je izjavio, ključni međunarodni sponzori vlade već postavljaju linije ovoj vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.