REAKCIJE

Konaković: Nizozemski medij prenosi laži Istrage i Hayata, kontaktirat ćemo njihove institucije i Ambasadu

Pokrenut ćemo sve procedure da zaštitimo dignitet institucije i sačuvamo reputaciju naše zemlje, rekao je

Elmedin Konaković. N. Šaljić / Avaz

S. S.

13.2.2024

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković osvrnuo se na navode jednog medija u Nizozemskoj o vezama s narkokartelima.

- Nizozemski medij se pozove na pisanje bh. medija (Istraga, Hayat i drugi lažovi) i napiše da je ministar vanjskih poslova BiH bio na svadbi šefa narkokartela u Dubaiju. Pišu onda o ”rasprostranjenoj korupciji” u našoj zemlji u trenutku kad se donose važne odluke o otvaranju pregovora sa EU i kad je Niizozemska jedna od važnih destinacija za pozitivnu odluku. A onda ti isti lažovi koje organizuje višestruko presuđeni klevetnik Avdo Avdić napišu kako “nizozemski mediji pišu o odlasku ministra vanjskih poslova na svadbu šefa narkokartela”.

To je metod šibicara s kojim se ja lako nosim, ja sam dijete mahale, rodio se i odrastao na Soukbunaru, na memli strani i bez srkleta se ovim lažima smijem u lice. Ponekad i ne reagujem. Ovog puta ću uložiti svaki atom snage da pokažem još jednom u pravom svjetlu te lešinare koji izmišljaju brutalne laži jer su ovog puta napali instituciju države BiH, ministarstvo na čijem sam čelu i nanijeli reputacijsku štetu državi Bosni i Hercegovini.

Danas ćemo kontaktirati nizozemske institucije, nizozemski medij koji je prenio laži, ambasadu Nizozemske u BiH. Pokrenut ćemo sve procedure da zaštitimo dignitet institucije i sačuvamo reputaciju naše zemlje. Očekujem da se o ovoj temi oglase i objektivni mediji, da ovu temu do detalja istraže, agencije da hitno i bez odgađanja ponude informacije koje imaju. S raznim avdićima, švrakićima, numanovićima, alispahićima ću ja lako kad se o meni lično radi, al’ napad na državu i njene institucije ne tolerišem. Ćeramo se do kraja - naveo je Konaković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.