ALFA TV

ALFA INFO za 1. februar

ALFA INFO večeras donosi niz tema koje su obilježile današnji dan

ALFA INFO. ALFA TV

N. H.

1.2.2024

ALFA INFO večeras donosi niz tema koje su obilježile današnji dan, a jedna od njih je i ta da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo. On je jednim hicem iz pištolja usmrtio 19-godišnjeg Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka.

Uspješno su završeni pregovori o Kolektivnom ugovoru o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji su počeli prije pet mjeseci, na nivou pregovaračkih timova Vlade KS i Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor SSOOOiO KS.

U Vrhovnom sudu Federacije BiH danas je održano ročište protiv optuženog Ade Balijagića zbog krivičnih djela koje mu se stavljaju na teret. Završne riječi danas nisu iznesene.

Na sarajevskoj tramvajskoj pruzi sinoć je održano prvo testiranje novih Stadler tramvaja.

Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć i rad palestinskim izbjeglicama (UNRWA) objavila je da je "pristup čistoj vodi u Pojasu Gaze postao pitanje života i smrti".

ALFA INFO pratite svaku večer od 18:30 sati na ALFA TV. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.