NEĆE SE PREDATI

Mandić: Nije me strah referenduma, od danas počinje moja kampanja

Sve optužbe odbacujem, a za neke će sigurno biti pokrenute i krivične prijave, odnosno tužbe za klevetu, poručio je

Srđan Mandić. Fena

H. J. I.

10.8.2023

Vijećnici u Općinskom vijeću Centar su donijeli konačnu odluku da o opozivu Srđana Mandića građani odluče na referendumu. Za opoziv je glasalo 16 vijećnika, od njih 31 koliko broji Općinsko vijeće Centar.

Nakon sjednice, medijima se obratio načelnik Srđan Mandić. On je poručio kako se neće predati, da kreće u kampanju, te je najavio krivične prijave protiv dojučerašnjih kolega koji su, kako je rekao, u javni prostor iznijeli uvrede na njegov račun.

"Nije me strah referenduma"

- Suludo je raditi ovo u trenutku kada se izbori dešavaju za godinu. Nije me strah referenduma, ali protiv ovakve odluke sam jer želim zaštititi budžet. Danas donesena odluka nije u interesu građana i to ćemo im dokazati - poručio je Mandić na početku obraćanja.

Dodao je da od ovog momenta počinje njegova kampanja za referendum.

- Sve optužbe odbacujem, a za neke će sigurno biti pokrenute i krivične prijave, odnosno tužbe za klevetu. Toliko uvreda koje sam čuo o tome kako pijan ili mahmuran dolazim na posao jednostavno ne stoje. To je samo pokazalo intelektualni i nivo kulture onih koji su spremni obračunavati se s dojučerašnjim kolegom - naveo je.

Referendum 17. septembra

Dodao je da su njegove kolege iz Naroda i pravde nešto ranije nego će pokrenuti inicijativu za opozivom, jednoglasno usvojile izvještaj o radu načelnika za prethodnu godinu.

- Morat će objašnjavati zašto su ugrozili normalan život Općine, a ja neću dozvoliti da ijedan projekt stane. Šta će se desiti kada dođe v.d. načelnika Općine kojeg će oni postaviti onako kako su mene srušili – za taj dio ne mogu preuzeti odgovornost - rekao je za kraj.

Pozvao je građane općine Centar da 17. septembra izađu na referendum.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.