DOŠAO U POTOČARE

Usame Zukorlić: Republika Srbija ima svoj dio koji suosjeća sa žrtvama i Srebrenicom

Biti Bošnjak slobodarski nastrojen u Beogradu je do sada bila nepoznanica i to je ono što smo donijeli kao novinu, kazao je Zukorlić

Zukorlić u Potočarima. N. Šaljić

Ekipa Dnevnog avaza

11.7.2023

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Usame Zukorlić kazao je kako je danas došao u Potočare da podijeli bol s Bošnjacima BiH, a posebno Srebrenice zbog genocida 90-ih godina.

Temelji pravde

- Hoću da znate da, ne samo Sandžak iz kojeg dolazim, nego generalno Republika Srbija ima svoj dio koji suosjeća sa žrtvama i Srebrenicom i koji želi da pomirenje među narodima Balkana, naročito među Bošnjacima i Srbima, gradimo na temeljima pravde. Biti Bošnjak slobodarski nastrojen u Beogradu je do sada bila nepoznanica i to je ono što smo donijeli kao novinu s područja Sandžaka. Politiku koju je uspostavio rahmetli akademik Muamer Zukorlić mi nastavljamo - rekao je Zukorlić u Potočarima.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović kazao je kako je danas za sve Bošnjake dan tuge i sjećanja na retrogradne politike koje su dovele do genocida i usmrtile ljude samo zbog imena i vjere.

Vladavina prava

- Pozivam cjelokupnu svjetsku javnost da napokon pobijedimo ovaj poraz koji se dešavao u Srebrenici, da zavlada vladavina prava, da sve žrtve imaju pravo na pravdu i njihove porodice. Suosjećam se sa svim porodicama stradalih - rekao je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.