SAOPĆENJE

Vlada FBiH utvrdila izvještaj o stanju poljoprivrede u Federaciji za prošlu godinu

Vlada FBiH primila je na znanje informaciju o održavanju 6. sastanka Posebne skupine za reformu javne uprave

Stanje u poljoprivredi. Fena

FENA

1.6.2023

Na sjednici Vlade Federacije BiH, održanoj u četvrtak u Mostaru, usvojen je, među ostalim, izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisije obveznica na dan 9. svibnja 2023. godine, o kojem će Vlada obavijestiti Parlament FBiH.

Danas je utvrđen i izvještaj o stanju poljoprivrede (Zeleni izvještaj) u Federaciji BiH za 2022. godinu s prijedlogom preporuka koji će bit dostavljen na prihvaćanje Parlamentu Federacije BiH, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prihvaćen je i izvještaj o radu Nadzornog odbora Union banke d.d. Sarajevo za prvi kvartal 2023. godine, te potvrđeno da su dostavljena izvješća o radu za prvi kvartal ove godine nadzornih odbora JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatskih pošta d.o.o. Mostar, te JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar.

Usvojen je izvještaj Komisije za praćenje i nadzor nad implementacijom programa financijske konsolidacije i/ili restrukturiranja javnih zdravstvenih ustanova, kao i namjenskog utroška sredstava za 2022. godinu.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija dana je suglasnost na Plan poslovanja Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2023. godinu.

Federalna vlada upoznala se s informacijama o realizaciji zaključka Vlade donesenog na sjednici 11. svibnja 2023. godine u vezi sa stanjem uprava, upravnih i nadzornih odbora u gospodarskim društvima sa sudjelovanjem državnog kapitala, federalnim ustanovama i drugim federalnim institucijama.

Radi se o informacijama koje su, svako iz svoje nadležnosti, dala federalna ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, zatim rada i socijalne politike, okoliša i turizma, trgovine, potom energije, rudarstva i industrije, te kulture i sporta.

Vlada FBiH primila je na znanje informaciju o održavanju 6. sastanka Posebne skupine za reformu javne uprave, te prihvatila predloženi prijedlog za održavanje političkog dijaloga u okviru ovog sastanka kao tijela uspostavljenog Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Europske unije i njenih zemalja članica.

Uime Vlade okviru političkog dijaloga na visokoj razini prisustvovat će Vedran Škobić (Federalno ministarstvo pravde), Sanja Zadro (Federalno ministarstvo financija), Edita Kalajdžić (Generalno tajništvo Vlade FBiH), Vjekoslav Čamber (Ured Vlade FBiH za europske integracije), Refik Begić (Agencija za državnu službu FBiH) i Nijaz Avdukić (Federalni zavod za programiranje razvoja).

Vlada FBiH primila je na znanje informaciju o održanom šestom sastanku Pododbora za trgovinu, industriju, carinu i oporezivanje između EU i BiH, održanom online 30. ožujka 2022. godine, kao i Preporuke Europske komisije nakon ovog sastanka, te zadužila nadležne federalne organe uprave da započnu aktivnosti na njihovom ispunjavanju.

Također, primljena je na znanje informacija o šestom sastanku Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju uključujući zaštitu zdravlja i potrošača između EU i BiH, održanom putem video konferencije, 28. veljače 2023. godine, kao i Preporuke Europske komisije nakon ovog sastanka.

Primljena je na znanje informacija Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o funkcioniranju informacijskog sustava SOTAC, te zaduženo ovo ministarstvo da hitno poduzme sve kratkoročne i dugoročne mjere, otkloni prepreke u funkcioniranju ovog sustava s ciljem trajnog i sustavnog rješavanja za ovu izuzetno važnu bazu podataka najosjetljivijih kategorija društva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.