MINISTAR SIGURNOSTI

Nešić poručio Čampari: Ne možeš u sukobe slati SIPA-u, DKPT i Oružane snage BiH

Sukobi i rat su samo u Čamparinoj usijanoj glavi, zato mu poručujem: "Igraj se rata na video igricama, u BiH rata biti neće"

Nenad Nešić. Fena

H. J. I.

24.4.2023

Federalni ministar policije Aljoša Čampara reagovao je na posljednje secesionističke prijetnje predsjednika RS Milorada Dodika poručivši da će to biti spriječeno uz pomoć državnih agencija i međunarodne zajednice. 

Povodom toga, oglasio se Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH.

- Ako neko u ovom zemlji krši ustavno-pravni poredak to je SDA-ov ministar unutrašnjih poslova i delegat NiP-a u Domu naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara kojem su malo dvije funkcije koje je dobio od dvije različite partije, pa bi da bude i član Predsjedništva BiH i ministar bezbjednosti i ministar odbrane.

"Igraj se rata na video igricama, u BiH rata biti neće"

Čampara treba da zna da, srećom po ovaj narod, on niti može niti će mobilisati i u sukobe slati SIPA-u, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela i Oružane snage BiH. Sukobi i rat su samo u Čamparinoj usijanoj glavi, zato mu poručujem: "Igraj se rata na video igricama, u BiH rata biti neće".

Srećom, Čampara se ništa ne pita i tako će i ostati. On treba prvo da nauči da jednu trećinu sastava policijskih agencija na nivou BiH, kao i Oružanih snaga, čine Srbi iz RS i da RS finansira budžet institucija BiH u iznosu od jedne trećine. 

Jedan od dva ravnopravna entiteta

Također, izgleda da je zaboravio da je srpski narod konstitutivan narod u BiH, a da je RS jedan od dva ravnoprava entiteta. Tapija na BiH je 3/3, a nikako 1/1 u korist jednog naroda - naveo je Nešić.

On kaže da zna da bi razne Čampare koje svojataju BiH željele da sve bude samo njihovo i da zapošljavaju samo svoju rodbinu, ali da je Dejtonski mirovni sporazum realnost i ''što ga prije prihvate, svima će biti bolje'' poručio je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.