SARAJEVO

Helez se sastao s ambasadorom Islamske Republike Pakistan u BiH

Sagovornici su se saglasili da postoje oblasti u okviru kojih je moguće i potrebno snažnije sarađivati

Raom i Helez: Sa sastanka. MO BiH

A. O.

4.4.2023

Ministar odbrane BiH Zukan Helez sa saradnicima razgovarao je danas s ambasadorom Islamske Republike Pakistan u BiH, NJ.E. Aktar Jamil Raom (Akhtar).

Na sastanku je razgovarano o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane između dvije zemlje uz konstataciju da je dosadašnji nivo saradnje na izuzetno visokom nivou.

Snažnija saradnja

Ministar Helez je upoznao ambasadora Aktara s trenutnim aktivnostima MO i OS BiH i naglasio najznačajnije prioritete naše zemlje na vanjsko-političkom planu, a to su članstvo u NATO-u i EU.

Sagovornici su se saglasili da postoje oblasti u okviru kojih je moguće i potrebno snažnije sarađivati uz obostrani interes i na zadovoljstvo dviju država.

Puna podrška

Ambasador IR Pakistan naglasio je punu podršku trenutnim političkim procesima u našoj zemlji i pohvalno govorio o brzom formiranju vlasti na državnom nivou, što će, kako je kazao, ubrzati dinamiku ostvarenja strateških ciljeva Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su iskazali očekivanja za nastavkom bilateralne saradnje u sferi školovanja i obuke vojnog personala, kroz razmjenu posjeta na visokom nivou, kao i u oblastima od obostranog interesa za naše dvije prijateljske zemlje.

U pratnji ambasadora Aktara sastanku je prisustvovao i Šakaib Refikve (Shakaib Refique), zamjenik ambasadora, dok je uz ministra odbrane sastanku prisustvovao šef kabineta ministra Salko Beba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.