"ISPUNJAVANJE ŽELJA"

SDA: Trojka u praksi pokazala da se odrekla puta u NATO u zamjenu za pozicije u vlasti

Za razliku od novca namijenjenog OS BiH, predstavnici vladajuće koalicije su predloženim budžetom predvidjeli povećanje svojih plaća, navode iz SDA

Oglasili se iz SDA. SDA

H. J. I.

20.3.2023

Nakon što su iz Sporazuma o formiranju vlasti izbacili NATO integracije, vladajuća koalicija Trojka – SNSD – HDZ u praksi je pokazala da se u ovom mandatu odriče puta Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO-u, navode iz SDA.

Ispunjavanje želja

- Usvajanjem Nacrta zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu, kojim nisu planirana zatražena sredstva namijenjena za opremanje Oružanih snaga BiH, ne samo da se onemogućava približavanje NATO-u već se direktno podrivaju odbrambeni kapaciteti Bosne i Hercegovine.

Kadrovi Trojke su prihvatanjem takvog Nacrta u Vijeću ministara BiH, a zatim i u Predsjedništvu BiH preglasavanjem člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, još jednom dokazali spremnost da ispunjavaju sve želje SNSD-a i HDZ-a u zamjenu za pozicije u vlasti.

Povećanje plaća

Za razliku od novca namijenjenog Oružanim snagama BiH, predstavnici vladajuće koalicije su predloženim budžetom predvidjeli sredstva za povećanje svojih plaća, pri tome opstruirajući usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH kojeg je predložila SDA, i kojim se ograničava rast primanja najviše plaćenim zvaničnicima - navode u saopćenju SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.