ŠEF BH. DIPLOMATIJE

Konaković na pitanje novinarke "Avaza": Uputili smo prijedlog za imenovanje novog direktora OSA-e

To znači da nam svoje mišljenje treba dati Predsjedništvo BiH i zajednička komisija oba doma Parlamenta BiH, rekao je Konaković

Konaković: Upućeno na daljnju proceduru. A. Kukić

20.2.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković održao je press konferenciju na kojoj se osvrnuo na svoj minuli rad.

Konaković je na pitanje novinarke "Avaza" da li je Predsjedništvu BiH upućen prijedlog za imenovanje Almira Džuve za direktora OSA-e, odgovorio:

Razuman rok

- Nakon sjednice Izvršno-obavještajnog odbora, gospođa Krišto, Tegeltija i ja smo završili sjednicu i odmah uputili na daljnju proceduru imenovanje gospodina Almira Džuve. To znači da nam svoje mišljenje treba dati Predsjedništvo BiH i zajednička komisija oba doma Parlamenta BiH - rekao je Konaković i naveo da su dobili razuman rok za dobijanje odgovora.

On je najavio da bi do naredne sjednice, koja je u četvrtak, mogli imati odgovor. 

VIP saloni

Novinarka "Avaza" je upitala Konakovića da li poput svojih prethodnika koristi usluge VIP salona na aerodromima i da li koristi službenu pratnju na poslu kao njegova prethodnica Bisera Turković koja je rekla da je to neophodno.

- Kada sam došao u ovu zgradu bio sam ubijeđen da neću moći mrdnuti bez pratnje nigdje, rekli su da se pratnja mora koristiti u svakom trenutku.

Ja se politikom bavim 20 godina i nisam znao za to, mislio sam da ću morati. Koristili smo VIP salone u Turskoj, gdje vas dočekaju, kao i svake zvaničnike. 

Ne može drugačije, jer se Turci drže visokog protokola. To ne košta Bosnu i Hercegovinu nijednu marku - poručio je Konaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.