U 54. GODINI

Poznati termin i lokacija dženaze dobitniku "Zlatnog ljiljana", koji je počinio samoubistvo u Goraždu

Povodom njegove smrti Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja organizirat će komemoraciju u Maloj sali Centra za kulturu u 13 sati

Muriz Hadžiahmetović: Počinio samoubistvo. Facebook

Piše: Al. B.

2.1.2023

Bivši pripadnik Armije R BiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" Muriz Hadžiahmetović iz Goražda sinoć je izvršio samoubistvo u 54. godini, a dženaza će biti klanjana sutra u 14:45 na mezarju Kolijevke u Goraždu. 

Podsjećamo, vijest u tragediji koja je obilježila prvi dan nove godine potvrdili su za "Avaz" u Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde. Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije i mrtvozornik, koji su potvrdili identitet, te da svi tragovi ukazuju da se radi o samoubistvu počinjenom iz vatrenog oružja.

Hadžiahmetović je jedan od šestorice bivših pripadnika Armije R BiH iz Goražda koji su uhapšeni u akciji SIPA-e provedenoj na području Goražda i Sarajeva 13. decembra prošle godine. Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili ratni zločin, ali su odmah nakon hapšenja pušteni na slobodu.

Povodom njegove smrti Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja organizirat će komemoraciju u Maloj sali Centra za kulturu u 13 sati.

Poznat termin dženaze. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.