GORAŽDE U ŠOKU

Derviš Hadžić o samoubistvu saborca za "Avaz": Nekada se s pravom pitamo ko je bio agresor, a ko žrtva

Nama ostaje obaveza da gledamo tu porodicu i da ga se sjećamo po dobroti, kazao je

Derviš Hadžić o Murizu Hadžiahmetoviću: Bio je omiljen među saborcima. Facebook

Al. Bajramović

2.1.2023

Šok, bol i ogorčenje preplavili su Goražde nakon vijesti da je još jedan od branitelja ovog grada digao ruku na sebe. Povodom smrti bivšeg pripadnika 1. drinske udarne i 801. lahke brigade Armije R BiH, dobitnika Zlatnog ljiljana, Muriza Hadžiahmetovića, Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja sutra će organizirati komemorativnu sjednicu.

- Bio je omiljen među svojim saborcima, prijateljima i sugrađanima, pa i u našem udruženju gdje je bio i član Upravnog odbora. Uvijek se među prvima odazivao kad bilo kome zatreba bilo šta. Izgubili smo velikog prijatelja, saborca, druga ... Nažalost, revolucija jede svoje sinove – kazao je za "Avaz" predsjednik Udruženja Derviš Hadžić Dedo.

Hadžiahmetović je jedan od šestorice pripadnika ARBiH koji su polovinom decembra, zbog sumnji da su počinili ratni zločin, uhapšeni u akciji SIPA-e, ali su ubrzo pušteni na slobodu.

- Desilo se ono najgore. Nama ostaje obaveza da gledamo tu porodicu i da ga se sjećamo po dobroti. Hapšenje ga je potreslo, kao što bi potreslo svakog časnog borca AR BiH. Nekad se s pravom pitamo ko je bio agresor, a ko žrtva!? Bili smo pod opsadom 1.336 dana, u ovom gradu je ubijeno ili ranjeno više od 540 djece, ubijeno je više od 2.000 civila, a niko za to ne odgovara. S druge strane dolazimo u situaciju da naše čestite, hrabre borce progone. Čovjek je protjeran sa svoga ognjišta, branio je ovaj grad – ističe Hadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.