POTPREDSJEDNIK SNSD-A

Špirić: PDP je Partija duboke paranoje

Od političara njihovi lideri su se pretvorili u analitičare pojedinih nevladinih organizacija, izgubili su svaki kredibilitet i podjednako su neuspješni i kao vlast i kao opozicija, rekla je

Nikola Špirić: PDP ima samo jedan cilj. ARMIN DURGUT / PIXSELL

S. S.

17.12.2022

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da će PDP biti opozicija sve dok počiva i opstaje na, kako kaže, programu mržnje prema predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

- Koliko im je ovaj takozvani program uspješan najbolje govori broj redovnih i žestokih poraza koje su dobili od Dodika na biračkim mjestima i kao kaznu naroda za takvu politiku i program PDP-a - izjavio je Špirić Srni.

Špirić, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, dodaje da su svakodnevne priče lidera PDP-a Branislava Borenovića o navodnom približavanju NATO-u samo izraz, kako kaže, žaljenja što ponovo ne mogu ući "na prevaru" u vlast kao što im je to SDA omogućila 2014. godine.

- I tada i sada, PDP je imala samo jedan cilj - obezbijediti funkcije za najuže rukovodstvo i nastaviti da opstaju na "pljuvanju" Milorada Dodika, RS i njenih institucija. Oni niti znaju bolje, niti drugačije. Od političara njihovi lideri su se pretvorili u analitičare pojedinih nevladinih organizacija, izgubili su svaki kredibilitet i podjednako su neuspješni i kao vlast i kao opozicija - poručio je Špirić.

Špirić kaže da je PDP "partija duboke paranoje".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.