GRAČANICA

Povodom Dana državnosti: Na Vis krenuo deseti tradicionalni pohod "Moja domovina-moj ponos"

Samo uz zajedništvo i međusobno povjerenje Bosna i Hercegovina će preživjeti sve izazove i postati moderna evropska zemlja, rekao je gradonačelnik Helić

H. Čalić

25.11.2022

Sa današnjeg obilježavanja. H. Čalić

Polagajem cvijeća i odavajem počasti poginulim borcima NOR-a 1941/45. godine, te na bistu Josipa Broza Tita i poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine 1992-95. godine, u prisustvu brojnih građana, boračkih udruženja, učenika i planinara, danas je počelo obilježavanje 25.novembra, Dana državnosti.

U koncertnoj sali Muzičke škole održana je Svečana akademija na kojoj je o značaju ovog velikog datuma za opstojnost BiH, govorio gradonačelnik Gračanice Nusret Helić. On je između ostalog istakao:



 - Odbrana BiH i u ratu 1992-1995.godine, odnosno agresiji na našu domovinu je jedno od temeljnih postignuća, ali i primjer najsvjetlije antifašističke borbe. U tim teškim danima agresije, država je odbranjena, ali je očuvan njen suverenitet i teritorijalni integritet. I zato smo ponosni na ovaj datum, na Dan državnosti. Sa ovog svečanog skupa poručujem da će samo uz zajedništvo i međusobno povjerenje Bosna i Hercegovina preživjeti sve izazove i postati moderna evropska zemlja- rekao je Helić.

I danas je, po deseti put na planinu Vis, krenuo pohod "Moja domovina-moj ponos" kojeg sa planinarima PD "Zefir", učenicima, građanima i Turističkom zajednicom, organizira Sportski savez grada Gračanice. Na Visu planinari će ozvaničiti obilježenu planinarsku stazu Vis- Moj, te ručati vojnički grah.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.