REŽISERKA NEZADOVOLJNA

Žbanić o sporazumu Osmorke s HDZ-om: Zašto ne poštuju državu BIH i njene praznike?

Da ne bude da smo glasove 'trojke' dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? - napisala je Žbanić

Jasmila Žbanić. Arhiv

Piše: D. H.

21.11.2022

Režiserka Jasmila Žbanić oštro je prokomentirala vijest da će Osmorka potpisati sporazum sa HDZ-om te upitala zašto Parlament BiH radi 25. novembra, odnosno na Dan državnosti.

- Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke - historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku... a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove 'trojke' dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BIH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BIH i njene praznike? - objavila je na Facebooku.


Komentar Jasmile Žbanić. Facebook

Podsjećamo, danas je prostorijama SDP-a BiH održan sastanak lidera stranaka koji čine Osmorku. Na sastanku je finaliziran Sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat te najavljeno da će u petak sa HDZ-om biti potpisana koalicija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.