NA DANAŠNJEM SASTANKU

Osmorka usaglasila program koalicije: Sutra se sastaju sa HDZ-om

Danas su predstavnici osam stranka usaglasili tekst programskih načela, jedan okvir koji će biti temelj koalicijskog sporazuma, navedeno je

Nerin Dizdar: Jedan od ciljeva je pristup EU i NATO. SCREENSHOT / RAPORT

S. S.

15.11.2022

Osmorka je na usaglasila program koalicije, potvrđeno je to na konferenciji za medije koja se održala nakon sastanka SDP-a, NiP-a, Naše stranke, NES-a, BHI-KF, PDA, Za nove generacije i Stranke za BiH.

Nerin Dizdar, koji je predstavljao SDP na ovom sastanku se obratio medijima:

- Danas su predstavnici osam stranka usaglasili tekst programskih načela, jedan okvir koji će biti temelj koalicijskog sporazuma. To je dokument koji ćemo ponuditi drugim strankama, prije svega HDZ-u BiH. Radi se o iscrpnom dokumentu u kojem ima desetine ciljeva i smjernica. To je rezultat rada niza ekspertskim timova -  poručio je Dizdar.

Dodao je da je to sažetak političkih programa stranaka koje čine koaliciju, ali i kvalitetan temelj za rad na svim nivoima. Nije htio otkrivati konkretne detalje o dokumentu, jer ga je tek potrebno usaglasiti i sa HDZ-om.

- Jedan od ciljeva je pristup EU i NATO-u. Uz čitav niz socio-ekonomskih mjera, mjera koji se tiču pravne države - kazao je Dizdar.

Najavio je za sutra sastanak sa HDZ-om. Rekao je da danas nije bilo govora i imenima, ni mandatara za sastav vlade niti ministara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.