PREDSJEDNIK SDP-A

Nikšić o preletanju zastupnika PDA u SDA: Ako tužilaštvo ne reaguje otvoren je lov, pa ko više ponudi

Igra se igra oko Kluba Bošnjaka, SDA nam je jednog delegata od 11 već uzela, kazao je

Nermin Nikšić: Naši argumenti su mnogo slabiji od argumenata SDA. FACE TV

S. S.

5.11.2022

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić gostovao je u Centralnom dnevniku Face Televizije gdje je poručio da neće zajedno sa SDA.

- Ili neko mora popustiti da se napravi vlast ili svi moraju u vlast. Igra se igra oko Kluba Bošnjaka, SDA nam je jednog delegata od 11 već uzela. Osmorka može biti dio vlasti, ali ne može formirati vlast. SDP sam neće u vlast sa SDA - poručio je Nikšić.

Dodao je da postoji opasnost od kupovanja ljudi.

- Ne mogu da vjerujem da su dvojica iz PDA u TK odjednom shvatili da pripadaju SDA. Ako tužilaštvo ne reaguje otvoren je lov, pa ko više ponudi. Naši argumenti su mnogo slabiji od argumenata SDA. Javna tajna je da se nosaju pare u tašnama i da se kupuju ljudi. Ne mogu javno reći da to radi SDA, ali rade pojedinci iz SDA. Policija i pravosuđe moraju reagovati na prelazak ljudi iz PDA u SDA - istakao je Nikšić.

Osvrnuo se i Demokratsku frontu.

- Ako bi DF ušao u Osmorku, sve bi bilo riješeno i u domovima naroda i u kantonima i na federalnom i državnom nivou, sačekat ću zvanični stav DF-a. 2018. smo imali Bh. blok Naše stranke, SDP-a i DF-a. Bh. blok je propao jer je DF otišao sa SDA, a sada mi ovo liči na nastavak toga. SDA ne odvaja DF od sebe, ne mogu da ih ostave. Ako bi osmorka postala devetorka, imali bismo vlast, a pitanje za Komšića je zašto to ne uradi - kazao je Nikšić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.