SKUP U NOVOM GORAŽDU

Mijatović: Mnogi su mislili da SDP i SDA neće moći zajedno u RS-u

Edin Ramić i ja nismo se ni znali, izgovorili smo svašta jedan drugom, smogli smo snage da se izvinemo i pružimo ruku jedan drugom, poručio je

Skup Pokreta za državu u Novom Goraždu. SDP BiH

S. S.

11.9.2022

Održan je predizborni skup Pokreta za državu u Novom Goraždu, u bh. entitetu RS.

Iz Pokreta za državu obećali su da će do oktobarskih izbora doći do svakog Bosanca i Hercegovca u Republici Srpskoj, a čini se da to obećanje i ispunjavaju.

Priča krenula prije godinu i po

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH zahvalio je svima koji stoje iza priče koja je pokrenuta prije godinu i po dana.

-Bilo je skeptičnih koji smu mislili kako SDP i SDA u RS-a neće moći zajedno. Edin Ramić i ja nismo se ni znali. Izgovorili smo svašta jedan drugom, smogli smo snage da se izvinemo i pružimo ruku jedan drugom - rekao je.

"Borimo se da budemo Bosanci i Hercegovci u BiH"

Mi ćemo biti jak blok i brana ludilu SNSD-a i opozicije koja 20 godina nema snage da ga smijeni. Mi ćemo se boriti dok svi ljudi u RS-u ne budu jednaki, jer to je borba za BiH - poručio je.

Dodao je da se bore da budu Bosanci i Hercegovci u BiH.

- Rastemo jer nismo rascjepkani bićemo otvoreni za sve koji žele prihvatiti civilizacijske vrijednosti. Sujete i rascjepkanost vode nas u problem. Ključ je generacijsko okupljanje politika koje hoće da grade državu - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.