TUŽILAŠTVO BIH

Za funkciju glavnog tužioca BiH u najužem krugu tri kandidata

Za funkciju glavnog tužioca naše zemlje borit će se trenutni vršilac dužnosti Milanko Kajganić, njegova zamjenica i tužiteljica Diana Kajmaković te državni tužilac Miroslav Janjić

Ko će na čelo Tužilaštva BiH. Arhiv

A. Č. / Federalna

4.9.2022

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine moglo bi uskoro dobiti novog glavnog tužioca. Kako je potvrđeno za Federalnu televiziju, od sedam prijavljenih kandidata na razgovor su pozvana tri odabrana.

Za funkciju glavnog tužioca naše zemlje borit će se trenutni vršilac dužnosti Milanko Kajganić, njegova zamjenica i tužiteljica Diana Kajmaković te državni tužilac Miroslav Janjić.

Tri kandidata koja ispunjavaju uslove za obavljanje razgovora za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH pozvana su na razgovor 22. septembra. 

 - Ukoliko intervjui sa kandidatima budu realizirani u predviđenom terminu, postoji mogućnost da se imenovanje glavnog tužioca Tužilaštva BiH uvrsti na dnevni red druge septembarske sjednice, koja je planirana za 28. i 29. septembar, rečeno je iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Podsjećamo i na to da je jedna od troje preostalih kandidata za glavnog tužioca Diana Kajmaković nedavno bila u središtu pažnje, kada je otkriveno da je spominjana u razgovorima u Sky i Anon aplikacijama te je prebačena sa Odjela za organizirani kriminal u Odjel za ratne zločine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.