SLUČAJ MEMIĆ

Zahuktala se istraga Tužilaštva BiH: Ko od policajaca spava u tenama

Tužioci saslušali policajce Veljovića, Hrvata, Boju, Turčala, Jankovića, Hebiba

Privođenje pripadnika MUP-a KS. Avaz

Piše: M. Aščić

3.9.2022

Prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a KS priveli su u petak sedam policijskih službenika Uprave policije KS, ali i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) u okviru predmeta "Dženan Memić", saznaje "Avaz".


Bili na Ilidži

Kako saznajemo, na meti su policajci DKPT-a BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Oni su ranije davali izjave. Radi se o policajcima koji su došli prvi na lice mjesta u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine, kada je Dženan pronađen u besvjesnom stanju. Veljović se, u međuvremenu, penzionisao.

"Avaz" saznaje da su iskaze dali pripadnici Policijske uprave Ilidža Velibor Ristivojević i Elvedin Boja. Oni su, također, stigli kobne noći u Veliku aleju.

Na meti su i pripadnici MUP-a KS Jasmin Turčalo i Nemanja Janković, kao i penzionisani pripadnik MUP-a KS Ildahid Hebib.



Tek počelo

Svi su oni, također, ranije davali iskaze. Neki su bili i hapšeni, poput Hrvata i Veljovića. Zajedničko im je što su svi povezani s kobnim danom kada je Dženan stradao. No, pitanje je ko i šta od njih krije, a ko je konačno progovorio.

Tek je počelo. Zbog straha od hapšenja mnogi spavaju u tenama. U narednim danima očekuju se nova privođenja.


Otvorena istraga

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je u srijedu donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić, bivše glavne tužiteljice Tužilaštva KS, ali i bivšeg komesara Vahida Ćosića, tadašnjeg tužioca Merisa Ćate, policajca Sakiba Kreme, vještaka Ševala Kovačevića…

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.