SKANDALOZNI ZAHTJEV

Vulić: Pozivam Ujića da deportuje Kristijana Šmita

Kristijan Šmit u Njemačkoj ne može biti šef biroa, a u BiH bi kreirao i nametao zakone, rekla je Vulić

Vulić: Šmit pravi razdor među narodima u BiH. Avaz

H. J. I.

28.7.2022

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić pozvala je direktora Službe za poslove sa strancima Slobodana Ujića da hitno deportuje visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) koji, kako Vulić navodi, narušava ustavni poredak BiH, pravi razdor među narodima i stvara konfuziju.

- Kristijan Šmit u Njemačkoj ne može biti šef biroa, a u BiH bi kreirao i nametao zakone - rekla je Vulić za Srnu i naglasila da očekuje od Ujića da pokaže odgovornost, hrabrost i odlučnost koja krasi Srbe i isprati ga iz BiH.

Ona je naglasila da se o budućnosti u dejtonskoj BiH treba da dogovaraju Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a ne da "turisti u BiH" vrše eksperimente nad narodima i BiH.

- Šmit pravi razdor među narodima u BiH. Poziva na linč i skidanje glava. Ušutkuje nas! U doba demokratije zabranjeno nam je da govorimo, jer ako članovi CIK-a pogrešno protumače naše izjave bit ćemo izbrisani sa liste. Nije ni čudo što ne volimo BiH kad su nas razni "šmitovi" pretvorili u robove - rekla je Vuliće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.