LINIJA SARAJEVO-PLOČE

Novalić: "Ova vožnja nije mogla biti viđena na našim prugama možda zadnjih 30 godina"

Poznato je da je američki CNN ovu južnu prugu, kako su je i oni nazvali, svrstao u deset najljepših i najatraktivnijih pruga u Evropi, izjavio je Novalić

E. Ć.

1.7.2022

Novalić: Britanski Guardian je ovu prugu svrstao u 18 najatraktivnijih na svijetu. Screenshot

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić obratio se na pres-konferenciji nakon što je jutros poslije skoro deset godina obnovljena linija Sarajevo-Ploče.

- Nalazimo se dakle u ovom danu pred jednim svečanim događajem, ova vožnja "južnom prugom", kako je mi zovemo u žargonu, Sarajevo-Ploče nije dakle mogla odavno biti viđena na našim prugama, možda zadnjih 30 godina, je li tako direktore - izjavio je Novalić.

Izjava ne bi bila čudna da se na vožnju vozom na relaciji Sarajevo-Ploče zaista čekalo 30 godina. Podsjetimo, jutros je voz krenuo za Ploče nakon skoro deset godina, a ne 30 kako je naveo Novalić.

Novalić je dodao i da se radi o jednoj od najzanimljivijih pruga u Evropi, ali i u svijetu.

- Poznato je da je američki CNN ovu južnu prugu, kako su je i oni nazvali, svrstao u deset najljepših i najatraktivnijih pruga u Evropi, a britanski The Guardian u 18 najatraktivnijih u svijetu. Dakle vozit ćemo se takvom prugom - izjavio je Novalić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.