CURE DETALJI IZ ISTRAGE

Uhapšeni državni policajac koji je rasturao narkotike koristio aplikaciju Sky

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu spid i druge vrste narkotika

Uhapsili ga pripadnici Specijalne jedinice MUP KS. Ilustracija

Piše: M. Aš.

6.6.2022

U akciji policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, koju su nadzirali i koordinirali tužilac i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal uhapšen je službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH dok je obavljao redovne aktivnosti osiguranja čuvanog objekta, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužilaštva BiH i MUP KS i osumnjičen je za kazneno djelo neovlašten promet opojnih droga, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske odore.

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu spid i druge vrste narkotika.

Kako je "Avazov" portal  jutros i objavio, riječ o Milošu Popovcu. Uhapšen je u Sarajevu u blizini zgrade Predsjedništva BiH i Ministarstva vanjskih poslova, gdje obavljen pretres njegovog vozila

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je uhapšeni Popovac imao kriptovani mobitel i koristio je Sky aplikaciju za svoje nezakonite poslove, koje je obavljao s pojedinim osobama koje su od ranije na meti policijskih agencija, zbog prometa narkoticima.

Sumnje da su narkotike rasturali na područje EU, a već duže vrijeme je bio pod mjerama.

Saznajemo da Tužilaštvo u narednom periodu nastavlja s hapšenjima u predmetima koji su povezani s ovom aplikacijom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.