BAJRAM U FOČI

Veliki broj vjernika bajramsko jutro dočekao u Aladža džamiji

Pobijediti strah od neuspjeha prvi korak na putu ka uspjehu

Piše: A. Bajramović

2.5.2022

Veliki broj vjernika bajramsko jutro dočekao u Aladža džamiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Da u danima poslije ramazana sačuvamo lijepe ramazanske navike i otvorena srca pozvao je Miralem ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Foča tokom bajramske hutbe u Aladža džamiji. Veliki broj vjernika odlučio je bajramsko jutro dočekati u Foči, u prelijepoj Hasan Nazirovoj džamiji na obali Ćehotine.

- Ne ostavljajmo po strani trenutke u kojima smo otvorena srca molili Allaha dž.š. da nam pomogne i uputi nas. I danas, u danu naše najveće radosti, pustimo islam u svoja srca, učinimo ih još prostranijim. Da bismo bili snažni prepoznajmo naše slabosti i oslobađajmo ih se. Budimo sebi iskreni kritičari kao što je mudri Lukman savjetovao svome sinu: "Ko svojoj duši nađe stalnog kritičara, Allah će mu naći stalnoga čuvara". Tada će slabi među nama imati snažan oslonac među vjernicima koji i ako su dobri nikada ne zaboravljaju da mogu biti bolji - kazao je Hodžić.

On je dodao da društveno odgovorna zajednica ne odustaje pred izazovima, te da je pobijediti strah od neuspjeha prvi korak na putu ka uspjehu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.