GORAŽDE

Rasim ef. Džafić: Napredak neće doći sam od sebe, niti od podobnih

Bajram namaz je predvodio Rasim ef. Džafić, imam Kajserija džamije

Piše: A. Bajramović

2.5.2022

Stotine Goraždana klanjalo je bajram-namaz u Kajserija džamiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Stotine Goraždana klanjalo je bajram-namaz u Kajserija džamiji, najvećoj džamiji u ovom dijelu BiH, a veliki broj njih ispunio je i harem džamije na obali Drine. Bajram namaz je predvodio Rasim ef. Džafić, imam Kajserija džamije.

U bajramskoj hutbi on je posebnu pažnju posvetio jačanju porodice i džemata, pozivajući na jačanje svijesti o zajedničkim interesima zajednice i domovine.

- To možemo postići ako imamo u našem narodu slogu, jedinstvo i samopouzdanje. Bosna je kroz vijekove imala ljude koji su bili spremni dati svoje živote za domovinu, čast i vjeru, gazije koji su u najtežim trenucima imali hrabrost suprotstaviti se dušmanima. Napredak neće doći sam od sebe, niti od podobnih, niti optužujući često samo druge za svoj neuspjeh. 

Moramo se mijenjati i moramo početi od sebe jer Allah neće izmijeniti sudbinu jednog naroda dok se taj narod sam ne promijeni. Našoj omladini moramo dati pravu priliku da uspiju u životu, ali I posavjetovati ih da nije umijeće tražiti sreću po evropskim i svjetskim metropolama. Umijeće je izboriti se za svoju sreću ovdje u svojoj domovini - kazao je, pored ostalog, Džafić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.