LIDER SBB-A

Radončić: Proglašavanje Dragana Vikića nevinim čovjekom pred Sudom u Sarajevu je vijest koja me istinski i iz srca obradovala

Međutim, i ovoga puta se treba javno upitati ko su ti policijski i obavještajni monstrumi, pa i politički instruirani tužitelji koji naše nevine ljude s lakoćom i bez imalo skrupula optužuju za najteže zločine, kazao je Radončić

Radončić: Komandantu svaka čast što se ponašao onako kako njemu i priliči. Avaz

E. Ć.

21.4.2022

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić oglasio se nakon što je Sud Bosne i Hercegovine izrekao oslobađajuću presudu legendarnom komandantu Draganu Vikiću.

- Nakon poznatih oslobađajućih presuda naših komandanata u Hagu, pa i nakon mojih oslobađajućih presuda, proglašavanje Dragana Vikića nevinim čovjekom pred Sudom u Sarajevu je vijest koja me istinski i iz srca obradovala i dirnula.

Međutim, i ovoga puta se treba javno upitati ko su ti policijski i obavještajni monstrumi, pa i politički instruirani tužitelji koji naše nevine ljude s lakoćom i bez imalo skrupula optužuju za najteže zločine iako se od početka znalo da oni nisu počinili ništa nečovječno, protuzakonito, pa i spomenute likvidacije.

Zaista, praksa uništavanja života uglednih i nevinih ljudi i praksa uništavanja života njihovih porodica mora biti zaustavljena.

Komandantu svaka čast što se ponašao onako kako njemu i priliči, a kada se sve i pravosnažno okonča, vjerujem da je neophodna neovisna istraga koja će na sud izvesti one koji su tendenciozno optužili Vikića i druge, a to posljedično znači zaštitili prave ubice i nalogodavce - poručio je Fahrudin Radončić.

Objava lidera SBB-a na zvaničnoj Facebook stranici. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.