UBISTVO KOD PRIJEDORA

Oglasio se MUP RS: Ostali smo bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka

Danas smo sa šokom i nevjericom primili vijest da je naš kolega Radenko Bašić brutalno ubijen u prijedorskom naselju Pećani

Radenko je svoju policijsku karijeru započeo još prije 29 godina. Facebook

A. Č.

21.3.2022

Iz MUP-a RS danas su se oglasili na Facebook profilu, nakon što je Radenko Bašić ubijen jutros.

- Danas smo sa šokom i nevjericom primili vijest da je naš kolega Radenko Bašić brutalno ubijen u prijedorskom naselju Pećani. Ostali smo bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka.

Radenko je svoju policijsku karijeru započeo još prije 29 godina kao policajac u Policijskoj stanici Kozarac. U ratu je bio pripadnik Čete posebne jedinice policije SJB-CJB Prijedor, te je kao učesnik ratnih dešavanja bio i ranjen na Krupskom ratištu. Bio je ratni-vojni invalid devete kategorije i borac prve kategorije. Svoj rad nastavio je 1993. godine u Policijskoj stanici Prijedor 2, a od 2004. godine bio je raspoređen na mjesto zamjenika komandira u Policijskoj stanici Prijedor 2, te od decembra, iste godine, na radno mjesto inspektora kriminalističke policije u Grupi za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u Odsjeku kriminalističke policije. Kratko vrijeme, od 2008. godine, bio je inspektor u Policijskoj stanici Prijedor 1, a potom i zamjenik komandira - navedeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.