OŠTRE REAKCIJE

Mehmedović zbog prisustva Dodika u Briselu: Pozvali ste čovjeka koji ne želi osuditi rusku agresiju na Ukrajinu

Dodiku je EU morala staviti do znanja da je on odbio slijediti stav Brisela prema Ukrajini i da je zauzeo neutralan stav

Šemsudin Mehmedović i Milorad Dodik. Avaz

Piše: H. J. I.

15.3.2022

Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu povodom prisustvovanja člana Predsjedništva Milorada Dodika sastanku sa poslanicima Odbora za vanjska pitanja Evropskog parlamenta.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

- Eto rezultata sankcija. EU čovjeka sa crne liste poziva na sastanak. 

EU ohrabruje Dodika u proruskim stavovima pozivom za sastanak u Briselu: Halo, EU - pozvali ste čovjeka koji ne želi osuditi rusku agresiju na Ukrajinu.

Moj protest EU zbog poziva Dodiku da prisustvuje sastanku delegacije Predsjedništva i Doma naroda BiH sa članovima odbora Evropskog parlamenta za vanjska pitanja u Briselu. 

Dodiku je EU morala staviti do znanja da je on odbio slijediti stav Brisela prema Ukrajini i da je zauzeo neutralan stav. To je nedopustivo. EU, odnosno Evropski parlament, prihvaćajući ovaj stav Dodika i šaljući mu poziv za briselski sastanak, ugošćava putinovske principe u Briselu. To je ohrabrenje Dodiku da nastavi sa svojom proruskom politikom i ohrabrenje da donosi odluke koje ne prate odluke EU te ključno, ohrabrenje faktorima destabilizacije BiH i zapadnog Balkana. Briselski poziv Dodiku, nakon jasnog iskazivanja proruskog stava prema Ukrajini, je ili vrlo dobro smišljen poziv za destabilizaciju BiH, ili potpuno idiotski potez birokrata iz Evropskog parlamenta, a prije ovo prvo - zaključio je Mehmedović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.