AVAZ OTKRIVA DETALJE

Ovo je razlog zašto u državnim institucijama nema grijanja: Svađa čelnika Službe za zajedničke poslove blokirala cijeli postupak

Šojić obavještava Vijeće ministara da je Slipac bio apsolutno isključiv i ultimativno naglasio da predsjednik Komisije mora biti Jularić

Faksimil dopisa Šojića Vijeću ministara BiH. Avaz

Piše: M. Aš.

9.3.2022

Sve državne institucije ostale su jučer bez grijanja.

Prema dopisu koji je objavio "Avaz" početkom sedmice, Služba za zajedničke poslove BiH obavijestila je još 4. marta sve institucije smještene u objektu Parlamentarne skupštine o prestanku rada sistema grijanja.


Održali sastanak

To se odnosi i na Vijeće ministara i sva ministarstva. Bez grijanja ostaju i brojne službe i agencije. 

Naime, u dopisu se navodi da je odabrani ponuđač za nabavku goriva za grijanje, koji je ponudio najpovoljniju cijenu, radi porasta nabavne cijene energenata na tržištu, na kraju odustao od isporuke lož ulja.

Međutim, dopis Službe za zajedničke poslove BiH koji je jučer upućen Vijeću ministara i Sekretarijatu Vijeća ministara otkriva šta je stvarni razlog zašto je blokiran cijeli postupak odabira ponuđača oko imenovanja članova Komisije za javne nabavke, koja bi odlučivala i o nabavci lož ulja.


Faksimil dopisa Šojića Vijeću ministara BiH. Avaz

U dopisu je, koji je Vijeću ministara poslao direktor Službe za zajedničke poslove BiH Dragan Šojić, navedeno je da je njegov zamjenik Dragan Slipac predložio Jugoslava Jularića, aktuelnog šefa Odsjeka za provođenje postupaka javnih nabavki za predsjednika Komisije. 

Ali, kako je pojasnio, naknadno je utvrđeno da je ovaj prijedlog suprotan Pravilniku o uspostavljaju i radu Komisije za javne nabavke, zbog čega je traženo drugo ime.


Nisu ga podržali

Šojić obavještava Vijeće ministara da je Slipac i pored toga bio apsolutno isključiv i ultimativno naglasio da predsjednik Komisije mora biti Jularić. No, kako njegov prijedlog nije podržao, osim Šojića kao direktora i drugi zamjenik Selim Babić, on je demonstrativno napustio Kolegij i poručio da do daljnjeg neće učestvovati u radu.

  - Služba za zajedničke poslove polako postaje talac odnosa prema poslu Slipca i Jularića što je posljedica ovakvog odnosa prema poslu trenuta situacija s lož uljem - navodi u dopisu Šojić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.