NOVOOSUMNJIČENI

Šta je Samir Cerić govorio o aferi "Respiratori"

Tvrdio da su sve dezinformacije

Cerić: Najavljivao tužbe protiv medija. Arhiv

Piše: N. D.

16.2.2022

Samir Cerić, bivši predsjednik FK Željezničar i biznismen iz Londona, postao je osumnjičeni u predmetu „Respiratori“ u kojem Tužilaštvo Bosne i Hercegovine tereti Fadila Novalića i ostali za sumnjivu nabavku 100 medicinskih uređaja iz Kine u BiH po cijeni od 10.530.000 KM.

Ova informacija potvrđena je za "Avaz" iz Tužilaštva BiH, a zanimljivo je vidjeti šta je o njegovom povezivanju sa ovom aferom, Cerić govorio ranije. 

U intervjuu za "Avaz" od prije godinu dana on je negirao povezanost sa slučajem.

Dao je odgovor na pitanje: Možete li komentirati neke navode, od toga da se pominjete u pojedinim optužnicama (afera respiratori), pa do toga da imate mnogo blokiranih kompanija?

- Navode o optužnicama ne želim više komentirati, u ranijem saopćenju sam opovrgao sve te dezinformacije, ali čekam objavu demantija koji je već poslan mediju koji je plasirao članak s tim neutemeljenim tvrdnjama. Ukoliko demanti ne bude objavljen, uslijedit će novi pravni koraci. Nemam blokiranih kompanija. Ugašenih da, naravno da sam pravio greške u svojoj mladosti, a neke od tih firmi su i takozvani SPV-ovi, koji ljudi poput Ričard Branson (Richarda) i drugih uspješnih biznismena ugase godišnje po tridesetak - rekao je Cerić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.