ZAJEDNO S PET OSOBA

I Nikolić prijavljen Tužilaštvu: Šta zna član narkobande kojeg je otkrio Sky o ubistvu sarajevskih policajaca

Prijavljen je zajedno s Aleksandrom Macanom, Savom Marikovićem, Markom Trifkovićem Žižanom i još dvije osobe Tužilaštvu KS 5.novembra prošle godine

Hapšenja u akciji Transporter. Avaz /Ilustracija

Piše: M. Aš.

14.2.2022

Aleksandar Nikolić, član narkobande koja je razbijena u akciji Tužilaštva BiH "Transporter", prijavljen je zajedno s Aleksandrom Macanom, Savom Marikovićem, Markom Trifkovićem Žižanom i još dvije osobe Tužilaštvu KS kao osoba koja se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisom Šehovićem i Davorom Vujinovićem na Alipašinom Polju 2018.godine.



Nikolić se nalazi u pritvoru rješenjem Suda BiH

Ova informacija potvrđena je za "Avaz" iz više policijskih izvora. Šest osoba osumnjičeno za likvidaciju Šehovića i Vujinovića MUP KS prijavio je u izvještaju Tužilaštvu KS 5.novembra prošle godine.

Nikolić se nalazi u pritvoru rješenjem Suda BiH zbog trgovine narkoticima, a uhapšen je zajedno s Bojanom Cvijetićem i još sedam osoba. Sve ove članove kriminalnog podzemlja otkrila je aplikacija Sky. 


Bačena nepoznata naprava

Kada su u pitanju Macan i Žižan oni su u pritvoru KPZ MIljacka, dok je Sava Marinković u  zatvoru u Minhenu i za njim je raspisana potjernica.

No, pitanje je šta tačno zna Nikolić. Njemu je nedavno na plac na kojem se nalaze vozila rentakara općini Istočno Novo Sarajevo, bačena nepoznata naprava koja je izazvala detonaciju, ali vozila nisu oštećena, saopćeno je iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.