AVAZ NA LICU MJESTA

Metju Palmer i Angelina Ajhorst napustili Centralu SDA

Palmer i Ajhorst razgovarali su jutros s Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a i predsjednikom NIP-a Elmedinom Konakovićem

Palmer napustio sastanak. S. Spahić

Piše: M. Aš. -S.S.

27.1.2022

Direktorica Evropske komisije za vanjske poslove (EEAS) Angelina Ajhorst (Eichhorst) i specijalni izaslanik  SAD za izbornu reformu Metju Palmer (Matthew) okončali su sastanak u Centrali SDA. Prije odlaska delegacija u Neum, oni su održali sastanak s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, saznaje portal "Avaza".

Palmer i Ajhorst razgovarali su jutros s Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a i predsjednikom NIP-a Elmedinom Konakovićem. Sastanku u zgradi Delegacije EU prisustvovao je i Peđa Kojović, državni zastupnik Naše stranke.


Delegacije EU i SAD u zgradi SDA. S. Spahić

Ajhorst i Palmer jučer su održali sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega su u Delegaciji EU nastavljeni razgovori sa liderima političkih partija.

Na razgovorima su bili predsjednici SDA Bakir Izetbegović, HDZ-a BiH Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik, te lideri opozicionih stranaka iz Republike Srpske - SDS-a, PDP-a i DNS-a.

Prema ranijim najavama, razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH u narednih par dana bit će nastavljeni u Neumu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.