AVAZ SAZNAJE

Uhapšenima u akciji "Transporter" određen pritvor

Radi se o uhapšenom Bojanu Cvijetiću, nekadašnjem savjetniku Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH i još pet osob

Pronađeno 303 kilograma marihuane. Tužilaštvo BiH

Piše: M. Aš.

18.11.2021

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji "Transporter", saznaje portal "Avaza".

U akciji "Transporter", podsjećamo, uhapšeni su Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, ali i Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. 

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva i da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Ova grupa, uhapšena prije tri dana osumnjičena je da je učestvovala u organizovanom međunarodnom švercu narkoticima, iz BiH u Evropu.

Tužilaštvo je navelo da su djelovali kao organizirana grupa koja se bavila isključivo švercom droge.

Droga je, kako je kazao jutros tužilac Dubravko Čampara, bila lagerovana u skladištima firmi koje su osumnjičeni posjedovali na području RS.

U ovoj akciji zaplijenjena su 303 kilograma marihuane, vrijednosti oko 1,2 miliona KM. Oduzeti su i skupocjena vozila, koja su koristili za prijevoz droge, ali i velika suma novca. Pronađeno je i 56 kilograma kokaina.

I ova grupa razbijena je dekripcijom aplikacije "Sky", nakon čega su članovi praćeni mjesecima, putem posebnih istražnih radnji, po nalogu Suda i Tužilaštva BiH.

Utvrđeno je da je na čelu grupe bio Bojan Cvijetić, a ispod njega u strukturi su bili Dukić, Rađević i Nikolić, dok su ostali uglavnom imali ulogu kurira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.