NA PAUZI REDOVNE SJEDNICE

Zastupnici SNSD-a u Predstavničkom domu poručili: Ne blokiramo institucije, radimo šta naš narod traži

Mi koji dolazimo iz RS dobivamo plaće od građana RS i onih koji su nas birali i mi smo njihov glas, rekla je Novaković-Bursać

Snježana Novaković Bursać. A. ČENGIĆ

Piše: A. Čengić

26.10.2021

Zastupnik Nenad Stevandić je na pauzi sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH istakao da je ministar Sifet Podžić prekršio nekoliko stavki.

- Nepotrebno je bilo da se svađamo oko ove odluke. Mi imamo svoj stav i reagiramo u interesu RS. Da je neko iz RS odgodio vježbu sa NATO-om ili vojeskom SAD-a, a da nije obavijestio Predsjedništvo bilo bi pritisaka na RS. Nećemo odustati od prava RS - rekao je Stevandić.

Dodao je da je Kolegij potvrdio da će Kristijan Šmit doći u četvrtak na sjednicu Parlamenta BiH.

- To je, ustvari, bio federalni kolegij plus Adil Osmanovic. Mislim da je riječ o promašaju. Nećemo se odreći naših prava. Mi ne blokiramo, mi radimo ono što naš narod traži, mi smo njihovi predatavnici - rekao je Stevandić.

Poslanica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać je rekla da su došli da podrže odluku o smjeni ministra Podžića.

- Vrlo jasno smo poslali poruku. Neki su vrlo jadno pokušali da izbjegnu ovu odluku. Mnogi su i spočitavali danas plaće ali mi smo se uvjerili da je prikupljanje indireltnih poreza iz RS povećan. Mi koji dolazimo iz RS dobivamo plaće od građana RS i onih koji su nas birali i mi smo njihov glas - rekla je Novaković-Bursać.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.