GLAVNA TUŽITELJICA BIH

Tadić u Beogradu na sastanku o regionalnoj saradnji u predmetima ratnih zločina pod pokroviteljstvom UNDP-a

Predstavnik UNDP-a upoznao je delegacije da će biti organiziran nastavak Palićkog procesa u cilju unapređenja regionalne saradnje

A. J.

2.7.2021

Tadić tokom susreta i sastanaka u Beogradu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Glavna tužiteljica Gordana Tadić sa zamjenikom glavnog tužitelja i rukovoditeljem Posebnog odjela za ratne zločine Milankom Kajganićem i saradnicima, sastala se u Beogradu sa tužiteljicom za ratne zločine  Snežanom Stanojković i njezinim zamjenicima i saradnicima, u prisustvu predstavnika UNDP-a Ivana Jovanovića i Sabine Hidanović.

Na sastanku se raspravljalo o nastavku regionalne saradnje posebno u predmetima kategorije II koje je preuzelo Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije a koje prati i glavni tužilac MRMKS Serž Bramerc (Serge Brammertz). Predstavnik UNDP-a upoznao je delegacije da će biti organiziran nastavak Palićkog procesa u cilju unapređenja regionalne saradnje pod pokroviteljstvom UNDP-a, a na kojoj će učestvovati  glavni tužitelj MRMKS Serž Bramerc.


Nakon održanog sastanka glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sa saradnicima se sastala sa Nj. E. ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aidom Smajić.


Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima iz oblasti regionalne saradnje u procesuiranju ratnih zločina.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.