ZAVRŠENA EKSHUMACIJA

U okolini Hadžića pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Aktivnosti na terenu je nadgledao i vršio koordinaciju istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH

Ekshumacija je provedena na lokalitetu Drozgometva po nalogu Tužilaštva BiH. Fena

A. K.

28.6.2021

Po nalogu Tužilaštva BiH, na lokalitetu Drozgometva, u općini Hadžići, završen je proces ekshumacije prilikom kojeg su pronađeni nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe.

Ekshumacija je provedena nakon što su u naseljenom mjestu, prilikom prokopavanja lokalnog puta, pronađeni posmrtni ostaci, nakon čega je lokacija osigurana do početka ekshumacije.

Pronađeni posmrtni ostaci će biti prebačeni u Gradsko groblje "Miljevići" u Istočnom Sarajevu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi DNK analizom bio utvrđen identitet žrtve.

Aktivnosti na terenu je nadgledao i vršio koordinaciju istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu RS, Međunarodne komisije za traženje nestalih ICMP, vještak sudsko-medicinske struke, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.