IZVRŠENJE PRESUDE

Tužilaštvo BiH informirano o uklanjanju crkve u Konjević Polju

Tužilac je informiran da je početak radova zakazan za subotu, 5. juna, te da će u narednim danima biti izvršeno uklanjenje objekta

Crkva uklonjena iz dvorišta. ARMIN DURGUT/PIXSELL

M. Aš.

5.6.2021

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine informirano je o početku radova na izmještanju crkve u Konjević Polju, saopćilo je iz ove institucije.

Postupajući tužilac koji radi na predmetu za neizvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, nakon zahtjeva za informacije od Vlade Republike Srpske i nadležnog ministarstva o poduzetim aktivnostima, dobio je informaciju o početku radova u subotu, 5.juna.

Nakon što je Tužilaštvo BiH formiralo predmet za neizvršenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu a u vezi izmještanja crkve u Konjević Polju, iz dvorišta Fate Orlović, postupajući tužilac Tužilaštva BiH zatražio je od nadležnih institucija informaciju o poduzetim aktivnostima s obzirom na rok za izvršenje presude.

Tužilac je informiran da je početak radova zakazan za subotu, 5. juna, te da će u narednim danima biti izvršeno uklanjenje objekta, kako nalaže presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.