POTPREDSJEDNIK SBB-A

Čavka: Dobro je da je svim građanima BiH Srbija otvorila vrata za besplatno vakcinisanje

Pozdravljam državnički čin Aleksandra Vučića, mi u BiH, nažalost, nismo na vrijeme nabavili vakcine i građani nam umiru, rekao je Čavka

Piše: A. Jamaković

2.6.2021

Čavka: Ubijeđen sam da će Šmit uvesti reforme u BiH. Avaz

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka komentirajući današnji sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima parlamentarnih stranaka u RS, kazao je da da podržava dolazak novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

- Ubijeđen sam da će uvesti reforme u BiH i da ćemo se njegovim dolaskom približiti NATO-u što garantira sigurnost svim građanima koji žive u BiH - rekao je Čavka za "Avaz".

Posebno je dobrom apostrofirao odluku da se od večeras svi građani BiH mogu potpuno besplatno vakcinisati na teritoriji Srbije.

- Pozdravljam državnički čin Aleksandra Vučića koji je osigurao besplatno vakcinisanje za sve građane BiH. Ne radi se o entitetima ili gradovima, već se odluka odnosi na sve građane iz BiH i oni mogu doći u Srbiju da se vakcinišu. To je ključna izjava danas. Mi u BiH, nažalost, nismo na vrijeme nabavili vakcine i građani nam umiru - kazao nam je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.