SASTANAK U DOBOJU

Alarmirati dijasporu: Probosanske stranke u RS žele što bolji rezultat na izborima 2022. godine

Na nama je da ustrajemo u borbi za očuvanje naše domovine i ravnopravnost svih naroda u RS, naveli su u saopćenju

Sastana održan u Doboju. Avaz

A. J.

18.5.2021

Na poziv predsjednika Skupštine Grada Sevlida Hurtića (NLD) u Doboju je jučer održan drugi sastanak predstavnika probosanskih stranak u entitetu Republika Srpska.

Prisustvovali su Samir Imamović (PDA), Nedim Čivić (NiP), Mirsad Duratović (DF), Esmin Mahmutović (SDP), Admir Čavka (SBB), Sadik Ahmetović (Moja adresa Srebrenica) i Mulija Džulbegović (SD BiH), a zaključeno je da se na Općim izborima 2022. okupe sve probosanske stranke kako bi se ostvario što bolji izborni rezultat u odnosu na izbore održane 2018. godine i time popravio politički položaj građana u bosanskohercgovačkom entitetu Republika Srpska.

Imajući u vidu da je potrebno u još vjećoj mjeri alarmirati dijasporu kako bi se broj birača povećao, a time popravio izborni rezultat, konstatirano je da se mora napraviti akcioni plan registracije za svaku općinu, odnosno grad u RS te što prije započeti sa ovim aktivnostima.

- Mi smo i dalje opredijeljeni za zajednički nastup svih onih koji mogu doprinijeti boljem rezultatu. Na nama je da ustrajemo u borbi za očuvanje naše domovine i ravnopravnost svih naroda u RS - naveli su u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.