JAHANJE MRTVOG KONJA

Efendić predstavio sam sebe, nigdje obećanih načelnika ni vijećnika koji "prelaze" u SBiH

Načelnici sarajevske Općine Trnovo Ibro Berilo, načelnik Olova Đemal Memagić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić demantirali prelazak u SBiH

Efendić: Pričao o SDA. Fena

Piše: M. Aščić

28.4.2021

Stranka za Bosnu i Hercegovinu na konferenciji za medije u Sarajevu predstavila je Semira Efendića za vršioca dužnosti predsjednika. 

Efendić je kazao kako je prihvatio ponudu ljudi iz SBiH-a da bude imenovan za v. d. predsjednika jer želi da "predanim radom izgradi stranku kakva treba svim građanima i narodima".


Međutim, iako je na sjednici Predsjedništva Stranke za BiH koja je održana prošle sedmice rečeno da će sa Efendićem  na konferenciji biti predstavljeni i vijećnici i načelnici koji "prelaze" u ovu stranku, to se nije desilo.

Efendić je danas ustvari predstavio sam sebe. Pričao je o SDA i najavio da će Stranku za BiH, koja je politički mrtvac već desetak godina, dignuti iz mrtvih i vratiti u političke tokove.

No, o imenima vijećnika i načelnika, o kojima je bilo govora proteklih dana, na konferenciji ni riječi.

Ranije se špekulisalo da će načelnici sarajevske Općine Trnovo Ibro Berilo, načelnik Olova Đemal Memagić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić preći u ovu stranku, ali oni su to demantirali još prošle sedmice. 

Isto je uradio i Ernest Imamović, načelnik Goražda, čije se ime dovodilo u vezu s Efendićem i SBiH.

Predstavljanje Efendića bilo je prvobitno zakazano za četvrtak. Iz zasada nepoznatih razloga press konferencija je održana danas, a bilo je primjetno odsustvo osnivača Stranke za BiH Harisa Silajdžića, kao i sada već bivšeg predsjednika Amera Jerlagića.

Kako nam je nezvanično rečeno, netačni su navodi izneseni na predstavljanju Efendića da je Jerlagić glasao da se Efendić imenuje za predsjednika SBIH, jer je neopozivom ostavkom prestao biti i član Predsjedništva SBIH i nije imao ni pravo glasa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.