AVAZ SAZNAJE

Stranka za BiH u četvrtak predstavlja Semira Efendića, u SDA iz medija saznali da ih napušta

Efendić sada obavlja razgovore s pojedincima iz drugih stranaka. Ima tu raznih obećanja da će se dovesti ljudi, vijećnike, kaže naš sagovornik

Efendić: Vodi razgovore. Avaz

Piše: Miralem Aščić

24.4.2021

Vijest koju je portal "Avaza" jučer ekskluzivno objavio da Semir Efendić, akuelni načelnik općine Novi Grad napušta SDA i preuzima Stranku za BiH odjeknula je u javnosti kao bomba.

Sada se uveliko špekuliše ko će sve ići stopama Efendića i ko su načelnici i vijećnici koji će mu se pridružiti.

 Saznajemo da je za četvrtak zakazana konferencija za medije Stranke za BiH na kojoj će biti predstavljeno novo rukovodstvo, s Efendićem na čelu. To je odlučeno na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke na kojoj je Amer Jerlagić, sada već bivši predsjednik podnio neopozivu ostavku.

No, prije ostavke, Jerlagić je kao saznajemo potpisao akt kojim se Efendić imenuje u Predsjedništvo stranke.

- Efendić sada obavlja razgovore s pojedincima iz drugih stranaka. Ima tu raznih obećanja da će se dovesti ljudi, vijećnike. Sve će to biti predstavljeno u četvrtak - kaže nam naš sagovornik blizak čelnim ljudima Stranke za BiH, a koji je uključen u razgovore oko dolaska Efendića.





Smajić: Vodio pregovore s Efendićem. Avaz

Prema informacijama "Avaza", ključna osoba da se Efendić dovode u Stranku za BiH je član ove partije Džemal Smajić, koji je predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za BiH u Kantonu Sarajevo. Također, Efendić je nedavno bio i na kafi s osnivačem Stranke za BiH Harisom Silajdžićem.

 - Smajić je vodio pregovore s Efendićem, koji mu je obećeo da će u stranku dovesti puno imena. Obećali su ih predstaviti u četvrtak. I sve ih naredati. Vidim neka imena se spominju. Sve će se biti naredne sedmice poznato - kaže naš sagovornik i ističe da postoje potpisani dokumenti o postavljaju Efendića i ostalih članova.

S druge strane, u SDA, stranci čiji je Efendić bio dugogodišnji član, nisu bili upoznati s napuštanjem stranke. Kako nam je nezvanično rečeno, Efendić rukovodstvo o tome nije ni obavijestio, nego su iz medija saznali da prelazu u Stranku za BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.