SASTANAK U TUŽILAŠTVU BIH

Zbog suzbijanja širenja koronavirusa uskladiti rad sudova i tužilaštava koja imaju sjedište u KS

Zaključak sastanka je da se u narednom periodu, u skladu sa rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, organizira raspored zadataka i aktivnosti, za rad na hitnim i neodgodivim predmetima, sa ciljem održanja radnih procesa

Koordinacioni tim pratit će dalji razvoj situacije u svezi sa pandemijom Covid 19. Tužilaštvo BiH

A. J.

18.3.2021

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić održala je sastanak Koordinacionog tima Tužiteljstva BiH za postupanje vezano za problematiku prevencije i suzbijanja širenja koronavirusa.

 

Na sastanku je istaknuto da su do sada poduzete mjere i aktivnosti, kako bi se osigurao rad i održala funkcionalnost institucije a također održala epidemiološka zaštita uposlenika, kao i osoba koje dolaze u dodir sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine.

 

S obzirom da iz dostavljenog akta VSTV BiH, slijedi da je epidemiološka situacija u svim djelovima Bosne i Hercegovine a naročito u Kantonu Sarajevo, izuzetno pogoršana, ukazana je potreba usklađivanja rada sudova i tužilaštava koja imaju sjedište u kantonu Sarajevo.

 

Zaključak sastanka je da se u narednom periodu, u skladu sa rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, organizira raspored zadataka i aktivnosti, za rad na hitnim i neodgodivim predmetima, sa ciljem održanja radnih procesa, te smanji frekvencija uposlenika u radnim prostorijama, u skladu sa preporukama za borbu protiv pandemije Covid 19.

 

U Tužilaštvu BiH od početka pandemije, održano je 10 sastanaka Koordinacionog tima, kako bi se osiguralo ostvarivanje radnih procesa i realiziranje što boljih rezultata rada, a istovremeno  pružila potrebna epidemiološka zaštita za uposlenike i sve osobe koje dolaze u kontakt sa Tužilaštvom BiH.

Koordinacioni tim pratit će dalji razvoj situacije u svezi sa pandemijom Covid 19.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.