ODGOVOR

Tužilaštvo BiH ne vodi, niti je vodilo bilo kakvu istragu ili postupke protiv struktura NATO-a

Iz Tužilaštva BiH demantirali su navode portala Vijestibh i Vijesti.ba

Novinarka Dženana Karup Druško i glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić. Avaz

A. Č.

18.3.2021

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, upućuje odlučan demant na pisanje novinarke Dženane Karup-Druško, koja pokušava predmet, koji se prema medijskim navodima, navodno procesuira u Okružnom tužilaštvu u Doboju, imputirati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

- Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima dobre, aktivne i partnerske odnose sa svim domaćim i međunarodnim institucijama u Bosni i Hercegovini. Ovakve zlonamjerne konstrukcije, potiču od osoba koje su vrlo bliske ili uposlene u uredima dužnosnika koji se procesuiraju u Tužilaštvu BiH, te predstavljaju još jedan u nizu pritisaka na glavnu tužiteljicu, tužitelje i uposlenike Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na sve pritiske, Tužilaštvo BiH će nastaviti svoj rad u skladu sa zakonom i u interesu građana Bosne i Hercegovine i ovakvi neprimjereni pritisci nas neće zaustaviti u procesuiranju nezakonitosti u Bosni i Hercegovini. Tužilaštvo BiH ne vodi, niti je vodilo, niti ima nadležnosti voditi bilo kakvu istragu ili postupke protiv struktura NATO-a - saopćeno je iz ove institucije.

Novalićeva savjetnica napada Tužilaštvo

Godinama je javna tajna da “novinarka” Dženana Karup-Druško radi prema uputama i uz pokroviteljstvo direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice. Ona se prije nekoliko mjeseci javno žalila Bakiru Izetbegoviću da se, i pored svih “dobrih usluga” koje je napravila njemu i SDA, našla bez primanja i bukvalno na cesti.

Nije poznato šta joj je Izetbegović odgovorio, ali simptomatično je da je ona na kraju, kako pišu mediji, završila kao savjetnica u Uredu federalnog premijera Fadila Novalića.

Podsjećamo da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu, koju je potvrdio Sud BiH, protiv Novalića i ostalih u predmetu “Respiratori” i da je Novaliću i ostalima u toku suđenje pred Sudom BiH.

R. I.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.