NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Napokon dolaze vakcine?

Ranku Debevcu prijeti suspenzija

Piše: Avaz.ba

12.3.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Pokrenuta nabavka "Sputnjik V": Napokon dolaze vakcine?

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković objavila datume: U BiH stiže 136.300 doza ’Pfizera’ i ’AstraZenece’ u tri navrata u martu i aprilu.

Jedni uvode restrikcije, drugi se opuštaju. Dok se Sarajevo, zbog sve teže epidemiološke situacije, za vikend djelimično zatvara, u Mostaru nadležni ne pooštravaju postojeće mjere.

Komentar dana napisao je Fadil Mandal: Četvorka na kisiku.

AFERE Čelniku Suda BiH Ranku Debevcu prijeti suspenzija. Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, s Alenom Kurspahić-Nadarević na čelu, trebao bi vrlo brzo podići disciplinsku tužbu protiv Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH, a vezano za prijave za zloupotrebu položaja i koruptivne radnje.

NAŠA TEMA Privrednici izuzetno nezadovoljni Uredbom Vlade FBiH. Sto miliona maraka Vlada Federacije BiH krajem prošle godine uložila je u formiranje Garancijskog fonda za pomoć privrednicima, a pri Razvojnoj banci FBiH. U to vrijeme iz Vlade FBiH hvalili su se da je garantni potencijal tog fonda peterostruko veći, odnosno da iznosi 500 miliona KM.

Ličnost dana je Ivo Krezo: Čovjek za veliki rezultat.

Na stranama „Globusa“: Nakon pojave zgrušavanja krvi kod osoba koje su preminule, devet zemalja suspendiralo vakcine "AstraZenece".

Poruka ambasadora zemalja Kvinte: RS nema pravo na otcjepljenje, podrška OHR-u i EUFOR-u.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, utvrdilo je početkom februara osnovice za obračun plaća u diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) za prošlu godinu.

Na stranama „Mozaika“ čitajte Fikret Alić u tužbi protiv Happy TV-a: Jednom za sva vremena moramo zaustaviti laži!

Situacija je dosta ozbiljna, jer je veliki porast broja zaraženih i pritisak ne jenjava u odnosu na novembar, kada smo imali snažan udar u prijemno-trijažnom dijelu bolnice. Ovaj sad je tri puta jači i teži, kazao je u razgovoru za „Avaz“ prof. dr. Ismet Gavrankapetanović,  direktor Opće bolnice “Dr. Abdulah Nakaš” koji se u srijedu vakcinisao protiv koronavirusa.

Gavrankapetanović je izabran  za generalnog direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, saznaje portal "Avaza".

Naime, jučer je održana 39. vanredna sjednica Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš" na kojoj je donesena jednoglasna odluka o upućivanju prijedloga za imenovanje direktora ove javne ustanove na mandatni period od četiri godine, odnosno od 2021. do 2025. godine, radi dobijanja saglasnosti Ministarstva zdravstva. Ovu informaciju je za “Avaz” potvrdio doktor Sead Željo, član Upravnog odbora Opće bolnice.

Na stranama Crne hronike: U prijedoru pronađeno unakaženo tijelo Mihajla Stušara. Pretučen bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Na stranama Jet-seta: Nakon optužbi na račun kraljevske porodice u intervjuu desetljeća princa Herija i Megan Markl kod Opre Vinfri oglasio se princ Vilijam: Mi nismo rasisti.

Na stranama Sporta Vahid Halilhodžić iz Pariza za "Dnevni avaz": Ono što su bili Mesi i Ronaldo sada su Mbape i Haland.

U današnjem broju i poklon prilog "TV Extra".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.